KLM Open haalt 58.000 euro op voor UNICEF

Zandvoort, 6 september 2014 – De KLM Open Charity Challenge heeft een bedrag van 58.000 euro opgebracht voor UNICEF, het goede doel dat dit jaar aan het golftoernooi is verbonden.
 
De Charity Challenge luidt traditioneel de toernooiweek van het KLM Open in. Bekende Nederlanders, onder wie Jack van Gelder, Ronald de Boer, Winston Gerschtanowitz, Frits Sissing en Rik Engelkes speelden voor het goede doel met genodigden van de partners en de sponsoren van het toernooi, dat van 11 tot en met 14 september wordt gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Onderdeel van de Charity Challenge was ook de KLM Open Bingo, waarbij deelnemers onder meer een poging konden wagen om met een hole-in-one een Hublot horloge te winnen.
‘Het is goed om in de week van een groot sportevenement als het KLM Open de publiciteit ook ten dienste van een goed doel te stellen,’ aldus toernooidirecteur Daan Slooter. ‘Ik ben blij dat we met deze dag een steentje bijdragen aan het welzijn van kwetsbare kinderen in de wereld.’
UNICEF-directeur Jan Bouke Wijbrandi nam de cheque in ontvangst. ‘Voor ons is het de normaalste zaak van de wereld dat we geregistreerd en daarmee in veel opzichten beschermd en veilig zijn. Met deze bijdrage kan UNICEF voor de geboorteregistratie van minder bevoorrechtte kinderen elders in de wereld zorgen, zodat zij evenzeer op een basiszorg en rechten kunnen rekenen’, zei Wijbrandi in zijn dankwoord.
De KLM Open Charity Challenge werd gespeeld op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort, waar vele internationale toppers op donderdag 11 september zullen afslaan voor de 95ste editie van het KLM Open. Onder hen titelverdediger en ambassadeur van het toernooi Joost Luiten, Robert-Jan Derksen, Maarten Lafeber, de Spanjaard Miguel Angel Jiménez, Paul Casey (Engeland) en de Belg Nicolas Colsaerts.
Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en wordt georganiseerd door TIG Sports. Titelverdediger is de Nederlander Joost Luiten. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland. Het totale prijzengeld voor 2014 bedraagt €1,8 miljoen.

 

Foto door Leo Vogelzang.
Bijschrift: vlnr Bernard Katz (ABN Amro), Frans Stibbe (Deloitte), Jan Bouke Wijbrandi (UNICEF) en Daan Slooter (KLM Open).