KLM Open Charity-Challenge brengt 60.000 euro op voor WNF, zangeres Do wint met haar team!

04-09-2010-dowint

04-09-2010-dowintHilversum- Afgelopen zaterdag is op de Hilversumsche Golf Club de Charity-Challenge gespeeld, de officieuze kick-off van het KLM Open 2010. Tijdens de benefietwedstrijd met veel bekende Nederlanders zoals Pieter van Vollenhoven, Ronald Koeman, Ruud Gullit, Winston Gerschtanowitz werd 60.000 euro ingezameld voor het goede doel, het Wereld Natuur Fonds (WNF). Het team van zangeres Do was de winnaar van deze dag.

In de Charity-Challenge worden partners, sponsors en hun relaties gekoppeld aan bekende Nederlanders. In flights van vier personen spelen genodigden op de baan waar vier dagen later het KLM Open begint, de Hilversumsche Golf Club. Ook Peter Paul Muller (Gooische vrouwen), Frits Sissing en Ivo Niehe speelden voor het goede doel.

De opbrengst wordt besteed aan het project Amoer/Heilong van WNF. In dit gebied in het verre oosten van Rusland en noordoost-China wonen de amoerluipaard en de Siberische Tijger. Hun leefgebied wordt op dit moment bedreigd. WNF wil investeren in informatievoorziening voor de lokale bevolking, de bossen en wetlands tot beschermde gebieden maken, de houtindustrie in het Russische Verre Oosten duurzaam maken volgens de principes van verantwoord bosbeheer (FSC) en de lokale bevolking laten profiteren van verantwoord gebruik van natuurlijke grondstoffen, ecotoerisme en duurzame jacht.

Uitslagen

1e prijs: Het KLM team met zangeres Do

2e prijs: Het T-Mobile team met tennister Kristie Boogert

3e prijs: Het ABN AMRO team met voetballer Rob Witsche

Foto: Bijschrift: De prijswinnaars van de KLM Open Charity-Challenge 2010 met zangeres Do. Het KLM Open is onderdeel van de European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. (Foto: Jasper van Gameren)

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en wordt in 2010 voor de 91ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour.