DP World TourKLM Open 2023

KLM Open: Beste Nederlander Joost Luiten na eerste ronde op Bernardus

Joost Luiten is als oud titelverdediger het KLM Open zeer sterk begonnen. De 37-jarige kwam met 7 birdies en 2 bogeys zijn eerste ronde door op de golfbaan van Bernardus Golf. Met 5-onder staat Luiten gedeeld 5e. Wil Besseling is de tweede Nederlander die onder par wist te blijven. De eveneens 37-jarige liep er ontspannen bij met als flightgenoten Marcel Siem (-3) en de titelverdediger Victor Perez (+1). Met 4 birdies en drie bogeys bleef Besseling op 1-onder en daarmee deelt hij de 46e plaats.

Rowin Caron hield zijn score op par met twee birdies en twee bogey en met deze score zou hij weleens de cut kunnen halen. Het zat de rest van de Nederlanders niet mee. Van de 15 Nederlandse deelnemers bleven er 12 niet onder par, maar juist er boven.

Jack Ingham, Davey Porsius, Sven Maurits en Vince van Veen openden met een ronde van 72 slagen (+1) en staan gedeeld 80e. Darius van Driel, Lars van Meijel en de amateurs Denny Kloeth en Jerry Li (+2) gedeeld 103, Daan Huizing, Mike Toorop en de amateur Lars van der Vight (+3) en gedeeld 120e en Dario Antonisse met +8 (153e) zullen het morgen een stuk beter moeten doen willen zij het weekend kunnen spelen in het toernooi.

Jorge Campillo
Jorge Campillo

De leiding in het toernooi kwam in handen van Jorge Campillo met 9-onder par. De 36-jarige Spanjaard nam 3 slagen voorsprong op zijn landgenoot Pablo Larrazabal de Engelsman Andy Sullivan en de Fransman Joel Stalter.

Joost liet na zijn ronde weten: ” Het was behoorlijk druk voor een donderdag, vroege donderdag ook. Het was geweldig om mensen te zien, vooral op de tweede negen. Ik denk dat ze ontdekten dat ik goed speelde, dus kwamen ze naar buiten en steunden ze, wat geweldig is.

“Ik worstelde met golf en je moet gewoon dingen gaan veranderen. Het is moeilijk als je niet goed speelt, maar ik denk dat je zelfs als je niet goed speelt de juiste mentaliteit kunt hebben. Daar heb ik me op gefocust en het helpt als je een paar goede slagen en goede putts maakt. Ik legde mezelf geen druk meer op, wat volgens mij ook hielp. Ik probeerde gewoon te spelen zonder enige gedachte of wat dan ook, ga gewoon naar buiten en schiet een score en kijk wat er gebeurt.”