ALPS Tour

ALPS Tour: Kiet Van der Weele breidt zijn voorsprong verder uit in Italië

Kiet van der WeeleKiet Van der Weele - Q-School Alps Tour Golf - Roma 09/11/22 - Olgiata Golf Club - Roma Ph: Capretti Federico

Como, 25 mei 2023 – Kiet Van der Weele heeft zijn voorsprong weten uit te breiden naar 7 slagen na twee ronden in het Memorial Giorgio Bordoni 2023 gepresenteerd door Aon. De Fransman Augustin Hole staat op de 2e plaats met een tweedaags totaal van 7 onder par. Er is een 3-way tie voor de 3e plaats met 6 onder par en wel de Italiaan Elia Dallanegra (am), Enrico Di Nitto en de Fransman Alexandre Daydou. Bob Geurts en Lars Keunen wisten ook eenvoudig de cut te halen met 3 en 2-onder par. Helaas was het toernooi voorbij voor de amateur Che de Bake met twee ronden van 74 slagen.

Nadat er vannacht zware regen was gevallen op de Golf Club La Pinetina, gastheer van de Memorial Giorgio Bordoni 2023, gepresenteerd door Aon, begon de tweede ronde om 7.30 uur vanaf zowel de 1e als de 10e hole. Vanwege de regen van de ene op de andere dag moesten de spelers een parcours afleggen met iets zachtere maar nog steeds in zeer goede omstandigheden dankzij het werk van hoofdgreenkeeper Roberto de Maestri en zijn team. Het was een bewolkte dag met de zon die probeerde door te komen en met nauwelijks wind en temperaturen rond de 20°C. Voor de laatste ronde van morgen wordt een mooie zonnige dag verwacht met temperaturen rond de 27°C.

Van der Weele uit Nederland bleef aan de leiding na twee ronden op de Memorial Giorgio Bordoni 2023 gepresenteerd door Aon met een tweedaags totaal van 14 onder par. Hij maakte 4 birdies op de eerste negen en 4 birdies en 1 bogey tijdens zijn ronde vandaag voor een 7 onder-par, 63. Hij is 22 jaar oud en werd professional in september 2022. Hij is het seizoen positief begonnen met tal van goede finishes en behaalde een overwinning in de Alps de Las Castillas 2023. Na zijn ronde was hij erg blij met zijn comeback na “de bogey op de 15e hole. Ik miste een up-en-down wat jammer was, maar ik ben sterk terugkomen met een birdie op 16. Ik kan zeggen dat mijn spel op dit moment erg scherp is en op een goede plek, dus ik geniet er meer van om evenementen te spelen. Van der Weele voelt zich erg op zijn gemak rond GC La Pinetina. “Ik hou echt van de bomen rond deze golfbaan en ik kan de slagen die ik moet maken heel duidelijk zien. Het is een heel mooi parcours en stelt me op mijn gemak.” Vooruitkijkend naar de laatste ronde morgen met een voorsprong van 7 schoten, voegde hij eraan toe: “Het zou veel zijn om zo vroeg in het seizoen nog een evenement te winnen, het zou heel mooi zijn en het zou me wat ruimte bieden voor de rest van het jaar. Ik heb ook een aantal Challenge Tour-evenementen waar ik aan zal deelnemen, dus hopelijk heb ik genoeg ruimte om daarin te spelen, maar ik zal het zeker stap voor stap doen en dingen evalueren naarmate het seizoen vordert.

ALPS Tour: Kiet van der Weele leidt in Italië