Justin Rose neemt de leiding in het US Open, Woods op 5 slagen

Met birdies op zijn laatste drie holes 16, 17 en 18 heeft Justin Rose met een ronde van 65 slagen de leiding genomen in het US Open. De Engelsman heeft 1 slag voorsprong op de Amerikanen Rickie Fowler, Xander Schauffele en Aaron Wise en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen.

En Tiger Woods? Woods begon met 1-onder het US Open en deelt daarmee de 28e plaats. Het was de dubbel bogey op de 5e hole, een par 3 van zo’n 170 meter dat hem in plaats van op 3-onder op 1-onder liet eindigen.Rory McIlroy had met 3-onder ook een goede start. De Noord-Ier die in de laatste drie US Opens de cut miste kreeg wat afslagen niet op de fairway wat hem de nodige herstel slagen kostte.

“Ik zat tussen twee clubs,” vertelde Woods. “Ik twijfelde tussen een ijzer 7 maar sloeg een ijzer 6 en die sloeg ik werkelijk zo slecht. Stom genoeg had ik in mijn oefenrondes iedere keer een 7 geslagen die goed was. Ik moest veel herstellen en ik had mijn derde slag niet boven de hole moeten doen met een downhill putt, ik weet in ieder geval wat ik niet moet slaan op de tweede dag”.

De tweevoudig titelverdiger Brooks Koepka begon het toernooi met 69 slagen (-2).