Jordan Spieth nummer 1 in Hawaï

11 01 2016 spieth

Zullen er nog spelers zijn die dit jaar een bedreiging kunnen vormen voor Jordan Spieth en zijn nummer 1 positie in de wereld? Het lijkt ons sterkt en dat werd nog eens benadrukt dit weekend met een ijzersterkte overwinning van hem in Hawaï. Spieth eindigde op de Plantation Course in Kapalua op 30-onder par in het Hyundai Tournament of Champions. Met 66, 64, 65 en 67 slagen eindigde hij op de nummer 1 positie in het klassement.

En de nummer twee in het klassement? Patrick Reed vonden we terug op de nummer twee plaats in het klassement en wel met 22-onder par op 8 slagen afstand, 8 slagen! De Australiër Jason Day die Spieth had kunnen onttronen als de nummer 1 van de wereld, maar dan moest hij deze week wel het toernooi winnen, eindigde met de laagste ronde van de dag, namelijk 65 slagen, en klom daardoor naar de gedeelde 10e plek.

Spieth liet na zijn ronde zien waarom hij zo geliefd wordt. Zijn geestelijk gehandicapte zusje stond achter de green van de 18e op hem te wachten en was de eerste die door hem omarmt werd.

De meeste spelers blijven nu op Hawaï voor het deze week gespeelde Sony Open. Jimmy Walker is daar de titelverdediger.