Geen individuele medailles Nederlandse FootGolfers op WK

11 01 2015 footgolf

Voor de tweede keer in de geschiedenis van de FootGolf-sport staat een wereldkampioenschap op het programma. Gisteren heeft in Buenos Aires (Argentinië) de finaledag van de individuele competitie plaats gevonden. Diverse Nederlanders wisten zich in de bovenste regionen van het klassement te spelen en lieten daarmee zien dat zowel zij als Nederland tot de wereldtop behoren.

Op de finaledag waren enkel de beste 144 spelers op de baan aanwezig. In omgekeerde volgorde gingen de spelers de baan op, waardoor de grootste kanshebbers aan het einde van de dag finishten. Dertien van de zestien Nederlanders waren er in geslaagd om zich te plaatsen voor deze finale, waardoor er de hele dag door oranje shirts op de baan te zien waren.

De beste speler van ons team, Collin Green, werd met een blessure door een ambulance afgevoerd waardoor zijn naam doorgestreept kon worden. Jim Kuipers nam echter de rol als teamcaptain met verve op zich. Halverwege zijn ronde leek een zilveren medaille haalbaar, maar in zijn strijd naar een goede score pakten enkele risico’s verkeerd uit. Björn Bulk was gedurende het toernooi ziek geworden, maar wist zijn positie aan de rand van de top tien knap vast te houden. Derde man in de top van het klassement is de nationaal kampioen van 2012, Simon Wetzel. Met een alsmaar stijgende vorm wist hij dagelijks te stijgen in het klassement. De 50-jarige van Eekeres wist zich als vierde Nederlander de top 25 binnen te spelen.

Hoewel er natuurlijk gestreefd werd naar een gouden medaille, mag het Nederlands team tevreden zijn met de vier top 25 noteringen en de bronzen medaille in het landentoernooi. Het volgende belangrijke mondiale toernooi, genaamd de Capital Cup, vindt van 2 tot en met 5 juni plaats in Velsen-Zuid (nabij Amsterdam).

Algemeen Klassement:
1: Christian Otero Argentinië -18
1: Enrique Reyes Mexico -16
3: Jan Kozak Slowakije -14
7: Jim Kuipers Nederland -10
12: Björn Bulk Nederland -6
23: Simon Wetzel Nederland PAR
25: Herman van Eekeres Nederland +1
80: Dave Munnik Nederland +10
80: Matthijs Voost Nederland +10
80: Marcel Peeper Nederland +10
96: Danny Mostaard Nederland +12
102: Fred van der Veldt Nederland +13
107: Sam van Bracht Nederland +14
120: Hakim Khayali Nederland +20
140: Ricardo van Eijk Nederland +30
144: Collin Green Nederland Uitgevallen
163: Jaap Urban Nederland +18
180: Johnny Melten Nederland +22
204: Randy Petrus Nederland +29