Joost Luiten wat ging er nou fout? Wallace en Sharma leiden in India

Een man met zoveel talent maar dan toch op de derde dag van het Hero Indian Open een paar grove fouten maken, dat deed helaas Joost Luiten. De Nederlander die goed op weg leek naar een hoge eindklassering zag door een ronde van 74 slagen op zaterdag (+2) zijn kansen op een nieuwe overwinning redelijk teniet gaan. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren op de vierde en laatste dag van het toernooi maar met 2-onder en een gedeelde 12e plaats voor het toernooi heeft Luiten nu 5 slagen achterstand op de twee leiders Matt Wallace en Shubhamkar Sharma.

Luiten maakte in zijn ronde een flinke partij birdies en wel 6 stuks maar liet helaas die keer ook een quadruple bogey, een 8 op een par 4 en wel de 6e hole en nog een een dubbel op hole 13 een par 4 noteren. De bogeys op 14 en 17 zorgden ervoor dat hij helaas zijn ronde boven par eindigde. Luiten legde vervolgens de 8 uit op zijn website. Na een goede afslag sloeg hij zijn ijzer 9 naar de green maar vanwege de rough vloog deze over de green het water in. Vervolgens moest hij op een schuine helling een drop nemen en deze flufte hij twee keer daarna raakte hij hem te goed en de putt van 10 meter wist hij in twee putts in de hole te krijgen, een 8! Op de 13e ging het weer verkeerd met chippen en verdween zijn bal ruim 40 meter weer van de green af. De chip terug ging weer over de green en gelukkig maakte hij zijn up-and-down voor dubbel bogey.

De laagste ronde van de dag kwam op naam van de Schot Stephen Gallacher die met 67 slagen naar de 3e plaats klom. Hij staat nu op 5-onder par en op 2 slagen afstand van de leiders.

Hieronder een samenvatting van dag 3