DP World Tour

Joost Luiten passeert Wil Besseling in eindklassement Alfred Dunhill Links Championship

Hij had nog veel hoger in het eindklassement van het Alfred Dunhill Links Championship kunnen eindigen maar de dubbel bogey op de 17e verpeste dat flink! Joost Luiten wist met 5 birdies op rij en 7 birdies totaal zijn positie in het klassement flink op te waarderen. De dubbel bogey gooide echter roet in het eten waardoor hij niet op de 26e maar op de 40e plaats eindigde. Luiten wist op 13-onder voor het toernooi te eindigen.

Wil Besseling die gedurende het toernooi de beste positie hield van de Nederlanders had op de laatste dag 5 birdies maar ook drie bogeys en eindigde in het toernooi met 12-onder gedeeld 46e. Nu komt het leukste, Besseling verdiende nog ruim 21.000 euro en dat is altijd nog een flinke cheque. 

Het toernooi in Schotland werd verrassend genoeg gewonnen door Victor Perez. De Fransman eindigde met 22-onder op 1 slag afstand van de Engelsman Matthew Southgate en 2 slagen voor de Engelsman Paul Waring en Joakim Lagergren. Voor de winnaar was er een cheque van 800.00 ponden.

In het team even verloor Rory McIlroy samen met zijn vader Gerry van Tommy Fleetwood en Ogden Phipps. De twee teams waren met 39-onder gelijk geëindigd en toen telde score van Fleetwood en McIlroy mee. De eerste had een lagere score dan McIlroy in het toernooi waardoor de overwinning uiteindelijk naar hun ging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil Besseling en Joost Luiten door in Alfred Dunhill Links Championship

Wil Besseling beste Nederlander in Alfred Dunhill Links Championship