Pro Golf Tour

Dylan Boshart start het best van de Nederlanders in Duitsland

De leidende score op de golfbaan van de Castanea Golf Resort werd na de eerste ronde 66 slagen gemaakt door de Fransman Dimitri Darnaud. De beste score van de Nederlanders kwam op naam van Dylan Boshart (foto gemaakt tijdens het KLM Open) met 69 slagen (-3). Boshart kwam met 4 birdies en 1 bogey op de gedeelde 4e plek. De wedstrijd in Duitsland wordt over drie ronden gespeeld.

Robbie van West deelt met 1-onder de 16e plek en Philip Bootsma kwam met 72 slagen van de golfbaan. Voor een aantal Nederlanders wordt het spannend met scores ruim boven par. Zij hebben zeker een lage tweede ronde nodig om zich te plaatsen voor de derde en laatste ronde van het toernooi. Zo staat Max Albertus met +3 gedeeld 48e en Bernard Geelkerken met +6 gedeeld 63e.

De top 5 van de algemene ranking van de ProGolf Tour promoveert naar de Challenge Tour. Van West heeft daar de beste papieren met een tweede plek. Boshart staat nu nog 12e maar kan met een overwinning en de 5000 euro aan prijzengeld net in de top 5 komen en dit is zijn laatste kans erop.