Joost Luiten pakt toch bijna halve ton in BMW PGA Championship en Billy Horschel wint!

Een goede sterke laatste ronde in het BMW PGA Championship heeft Joost Luiten toch nog een flinke winst in het klassement opgeleverd. Met 68,72, 73 en opnieuw 68 slagen eindigde hij gedeeld 35e en dat was goed voor een cheque van bijna 43.000 euro. Het waren dus twee mindere ronden dat Luiten een top positie gekost heeft.

Billy Horschel werd de eerste Amerikaanse winnaar van het BMW PGA-kampioenschap sinds Arnold Palmer in 1975; Bernd Wiesberger, Matt Fitzpatrick en Lee Westwood wisten zich te plaatsen voor het Europese Ryder Cup-team. Horschel verdiende ruim 1.3 miljoen euro!

De Amerikaan maakte een tik-in birdie op de laatste par-vijf om een ​​bogey-vrije 65 in Wentworth af te sluiten en een slag afstand te houden op Laurie Canter, Jamie Donaldson en Kiradech Aphibarnrat.

Christiaan Bezuidenhout eindigde twee slagen terug op de vijfde plaats en voor Justin Rose, Andrew ‘Beef’ Johnston en ’s nachts leider Francesco Laporta, terwijl Bernd Wiesberger’s top-20 finish ervoor zorgde dat de Oostenrijker zich kwalificeerde voor Europa’s Ryder Cup-team.

Canter had ook een kans om ook naar 19 onder te gaan met een birdie op de laatste hole, maar de Engelsman miste het doel van een meter en maakte van Horschel de tweede Amerikaanse winnaar van het BMW PGA-kampioenschap in de geschiedenis van het toernooi.