Joost Luiten met dozijn landgenoten in KLM Open

10 09 2010 luiten

10 09 2010 luiten

Zandvoort – Op het KLM Open 2015 (10-13 september) komen dertien Nederlanders in actie. Naast Joost Luiten starten op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort acht professionals en vier amateurs.

Joost Luiten, winnaar van het KLM Open 2013, is de hoogst genoteerde Nederlander op de wereldranglijst op de 59ste plaats. Luiten is winnaar van vier toernooien op de Europese Tour. Dit jaar is hij de enige Nederlander op de European Tour, maar in het KLM Open krijgt hij gezelschap van nog acht Nederlandse professionals.

Floris de Haas wist zich in juni te kwalificeren voor het KLM Open met een overwinning in het PGA Nederlands Kampioenschap Strokeplay voor professionals. Reinier Saxton, Jurrian van der Vaart en Robin Kind ontvingen een wildcard op basis van hun ranking op de internationale Order of Merit voor Nederlandse professionals. Saxton en Kind komen dit seizoen uit op de Pro Golf Tour. Saxton won al twee toernooien en is tweede op de seizoenranglijst. Kind won eerder deze maand zijn eerste toernooi, een prestatie die de wereld over ging vanwege een zeldzame ronde in 59 slagen.

Wil Besseling speelt zijn achtste KLM Open. Besseling, dit seizoen actief op de Challenge Tour, kent de Kennemer goed. De voorbije twee jaar haalde hij de cut op de Zandvoorste duinbaan.

Het halen van het weekend zal ook het eerste doel zijn van de vier Nederlandse amateurs in het KLM Open. Dat lukte Rowin Caron al eens in 2013. De 22-jarige student economie plaatste zich vorige maand voor het KLM Open met een zege in het Brabants Open. Robbie van West en Jeroen Krietemeijer ontvingen een wildcard op aanwijzen van de Nederlandse Golf Federatie.
Philip Bootsma is de vierde Nederlandse amateur in het KLM Open. Hij verdiende een wildcard met een zege in het Kennemer Open.

Er zijn nog drie startbewijzen aan Nederlandse professionals te vergeven. Een voor de beste niet-geplaatste speler in de Twente Cup, volgende week. Daarnaast heeft de toernooidirectie nog twee wildcards.

Daan Huizing, Maarten Lafeber, Taco Remkes en Tim Sluiter doen in de week van het KLM Open mee aan het Kazachstan Open, een belangrijke wedstrijd van de Challenge Tour en zullen niet in actie komen op de Kennemer.