Joost Luiten klimt na foutloze ronde in klassement in Qatar

28 01 2016 lawrie

28 01 2016 lawrieMet vijf birdies en geen enkele bogey heeft Joost Luiten de tweede ronde van het Commercial Bank Qatar Masters in Qatar geëindigd. De Nederlander kwam daardoor met 70 en 67 slagen op een score van 7-onder par en daarmee staat hij op de gedeelde 11e plaats.

Ook op de tweede dag was er veel wind wat het spelen er niet eenvoudiger op maakte. De 16e hole, een par 4 van iets van 288 meter, werd bijna door iedereen met een driver aangevallen. Veel spelers lukte het dan ook om in ene op green te komen en de birdies en zelfs eagles waren een feit. Zo wist Sergio Garcia een eagle te maken net als Pelle Edberg en nog wat andere.

De Schot Paul Lawrie (foto) nam na de ochtend ronde de leiding in het toernooi en hield deze ook toen de spelers die in de middag hun ronde moesten spelen ook klaar waren. Met 67 en 66 slagen staat hij op 11-onder aan de bovenkant van het klassement.

De Belg Nicolas colaserts klom naar de tweede plaats. Hij staat met 66 en 68 slagen op 10-onder par op 1 slag afstand van Lawrie.