Joost Luiten begint met redelijke ronde onder par in Qatar

27 01 2016 luiten

27 01 2016 luitenDrie birdies en een bogey zaten naast de holes in par in de eerste ronde van Joost Luiten in het Commercial Bank Qatar Masters in Qatar. De Nederlander staat met score van 2-onder (70 slagen) op de gedeelde 37e plaats. Luiten wist op de eerste dag van de 18 greens er helaas 13 in regulation te slaan. Dat was dan ook de reden waarom er niet meer birdies of beter op zijn scorekaart staan.

Luiten liet op zijn website weten dat de bogey te danken was aan een strafslag die hij zichzelf gaf. Hij wilde een korte putt maken maar verloor zijn balans en trok zijn putter omhoog. Omdat het op de tv er ook uitzag of hij een stroke maakte nam hij geen risico en vulde een bogey in op zijn kaart.

In het toernooi namen Pablo Larrazabal en Louis Oosthuizen de leiding. De Spanjaard en de Zuid-Afrikaan wisten de golfbaan van de Doha Golf Club in 65 slagen rond te gaan. Met 7-onder par hebben de twee 1 slag voorsprong op de Engelsman Andrew Johnston, Bjorn Akesson en de Belg Nicolas Colsaerts.