Joost Luiten gedeeld 14e na eerste ronde in Dubai

04 02 2016 mcilroy

04 02 2016 mcilroyJoost Luiten is het Omega Dubai Desert classic begonnen met een ronde van 69 slagen. De Nederlander wist op de golfbaan van de Emirates Golf Club 4 birdies en slechts 1 bogey te maken. Luiten deelt met 3-onder de 14e plaats en mag morgen vroeger op om zijn tweede ronde te spelen. Op vrijdag om 8.35 zal Luiten weer proberen zijn score te verlagen en wat plaatsen in het klassement daarmee te stijgen.

Rory McIlroy (foto) begon het toernooi met een ronde van 68 slagen. De Noord-Ier had 6 birdies en 2 bogeys in zijn ronde. Met 4-onder deelt hij de 6e plaats.

De leiding is in handen van de Zweed Alex Noren. Met 6-onder heeft hij 1 slag minder dan zijn landgenoot Peter Hanson, de Australiër Brett Rumford de Zuid-Afrikaan Trevor Jnr Fisher en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello.

De Belg Thomas Pieters die zijn ronde met onder andere de nieuwe RyderCup aanvoerder Darren Clarke speelde, begon zijn ronde niet goed met een quadrupple bogey op hole 10. Met nog twee birdies en twee bogeys eindigde hij zijn ronde op +4 en daarmee staat hij gedeeld 118e. Zijn landgenoot Nicolas Colsaerts ging in 73 slagen (+1) rond en staat gedeeld 84e.

De slechtste ronde kwam op naam van twee Marokkanen te weten Faycal Serghini en Amine Joudar. De twee gingen in 81 slagen rond en staan daarmee onderaan het klassement.