Joost Luiten 44e in het Volvo China Open, Haoton Li wint!

01 05 2016 li

01 05 2016 li

Voor de Chinezen was het een fantastische opsteker voor het golf in China. Niet alleen organiseerde zij een van de mooiere toernooien op de European Tour maar nu hadden ze zelfs een Chinese winnaar. Haotong Li wist net buiten Beijing op de Topwin Golf & CC het Volvo China Open te winnen. Met een eindscore van 22-onder par was hij veruit de beste speler in China. Slechts drie spelers wisten op de laatste dag in 64 slagen rond te gaan. Scott Hend, Trevor Fisher Jnr en Li.

De Chileen Felipe Aguilar eindigde met 19-onder op de tweede plaats. Richard Bland, Marcel Siem en Lucas Bjerregaard eindigden gedeeld derde met 18-onder.

Voor Joost Luiten was dit toernooi teleurstellend. Na een zeer sterke opening van 67 slagen in het toernooi wist hij verder niet echt goed te scoren waarbij zijn putter misschien wel de grootste boosdoener was. De 71, 72 en 70 slagen liet hem uiteindelijk op 8-onder eindigen en dat was goed voor een gedeelde 44e plaats. Op de laatste dag wist Luiten dit keer vier birdies te maken en daar stonden dit keer maar twee bogeys tegenover. Opvallend was wel dat zijn aantal putts gedurende het toernooi toe nam. Waren het er 30 in het begin van het toernooi maar met 33 putts eindigde hij zijn laatste ronde. Als je daar bijvoorbeeld tegenover zet het aantal putts van de Duitser Siem, die begon er met 30 in het toernooi en eindigde met 26 putts.

Voor de Chinees Li was er een flinke cheque van ruim 450.000 euro.