Diskwalificatie voor Lafeber en Saxton eindigt als beste Nederlander in Spanje

01 05 2016 challenge 

Reinier Saxton is als beste Nederlander geëindigd in Spanje. In het Challenge de Madrid dat gespeeld werd op de Real Club de Golf La Herrería net buiten Madrid wist Saxton met 68 slagen het toernooi te eindigen. Voor de wedstrijd eindigde Saxton op 2-onder en de gedeelde 15e plaats. Wil Besseling sloot het toernooi af met een ronde van 74 slagen waardoor hij met +1 op de gedeelde 27e plaats eindigde. De laatste Nederlander die punten pakte in het algemeen klassement van de Challenge Tour was Jurrian van der Vaart. Hij eindigde met 67 slagen op +3 voor de wedstrijd en daarmee deelde hij de 36e plaats.

Voor Maarten Lafeber eindigde het toernooi erg vervelend. Klaar met zijn ronde van 71 slagen moest hij later horen dat hij gediskwalificeerd was. Wat e rnu precies gebeurd is weten wij nog niet maar het heeft iets weg van het opschrijven van een verkeerde score en het wel tekenen van de kaart. Voor Saxton was er een cheque van bijna 2500 euro. Besseling verdiende iets van 1500 en Van der Vaart net iets meer dan 1000 euro.

Darius van Driel, Daan Huizing en Taco Remkes wisten eerder niet de cut te halen.

Het toernooi in Spanje werd gewonnen door de Schot Duncan Steward met 8-onder par. Tweede werd de Engelsman Ben Stow op 1 slag afstand.