Joost Luiten 3-onder, amateur pakt de leiding in Abu Dhabi

21 01 2016 amateurHet is een amateurgolfer die de leiding genomen heeft na de eerste ronde van het Abu Dhabi HSBC Golf Championship in Abu Dhabi. De jonge Amerikaan Bryson Dechambeau wist op de golfbaan van de Abu Dhabi Golf club in 64 slagen rond te gaan (-8) en prijkt daarmee bovenaan het klassement. Het is opvallend maar Dechambeau speelt met ijzers die allemaal dezelfde lengte hebben. Op het nou zijn pw of ijzer 5 is de shaft is net zolang. Alleen de loft is anders en gezien zijn score is het helemaal geen slecht idee om dit eens te proberen.

Het was de Zweed Henrik Stenson die in de ochtend op de nummer 1 plek kwam na een ronde van 7-onder maar Dechambeau passeerde hem later op de dag.

Joost Luiten kende ook een goede start. De enige Nederlander in het toernooi wist met 5 birdies en twee bogeys zijn ronde op 3-onder te eindigen en staar daarmee gedeeld 12e. Luiten heeft deze week een nieuwe caddie die zijn tas draagt en hij hoopte op een klikt met hem en gezien zijn score zit dat wel goed.

Met 6-onder staan de Zuid-Afrikaan Branden Grace en Rory McIlroy op de gedeelde derde plaats.