Jon Rahm trekt zich terug door corona besmetting

De Spanjaard Jon Rahm die op de Muirfield golfbaan in het Amerikaanse Dublin (Ohio) met een derde ronde van 64 slagen de leiding nam en met zes slagen verschil kreeg bij het verlaten van de baan te horen dat hij positief was bevonden op het coronavirus.

Rahm, de nummer drie op de wereldranglijst, werd na het verlaten van de green op de achttiende en laatste hole benaderd door de medische adviseur van de PGA Tour en hoorde dat hij positief was getest op corona.

De titelverdediger, die tijdens zijn tweede ronde nog een hole-in-one sloeg, onderging dagelijks een test nadat hij maandag te horen kreeg dat hij in nauw contact was geweest met iemand die positief op corora had getest. Alle vorige test waren negatief, maar nu moet hij tot 15 juni in isolatie blijven.

De 26-jarige Spanjaard, die met zijn totaalscore van 198 slagen het record van Ben Hogan evenaarde, had met nog een ronde te spelen alle kans op een overwinning en de bijbehorende cheque van 1.4 miljoen euro.

Door de verplichte opgave van Rahm zijn het nu de Amerikanen Collin Morikawa en Patrick Cantlay die de leiding in he toernooi delen. Met nog achttien holes te gaan heeft het duo drie slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Branden Grace en de Amerikaan Scottie Scheffler.