Het eerste golfnieuws

John Rollins pakt overwinning na play-off in Canadian Open

ImageNiet Neal Lancaster of Justin Leonard heeft het Canadian Open gewonnen, maar de vrijwel onbekende Amerikaan John Rollins pakte totaal onverwacht de overwinning.

Het was Rollins eerste zege op de USPGA Tour. Hij moest daarvoor wel Justin Leonard en Neal Lancaster verslaan in een play-off . De spelers waren gelijk ge?indigd en de eerste play-off hole de 18e moest de nieuwe winnaar opleveren.

Lancaster die daarvoor op de 18e hole de wedstrijd uit handen gaf door met een drie putt een dubbel bogey te maken, ging ook tijdens de play-off volledig de mist in. Ook nu sloeg hij zijn tweede slag naar de green helemaal ernaast en kon daar vandaan geen goede up en down maken. Ook Leonard maakte een bogey op zijn laatste gewone hole en met een ronde van 69 slagen (3-onder par) kwam hij in de play-off. Leonard’s lange putt voor birdie op de eerste extra hole was net iets te lang.

Rollins maakte als enige een birdie.

Op de 4e plaats eindigden Steve Flesch (70) en Greg Chalmers (71), op een slag afstand. Met 274 slagen eindigden Geoff Ogilvey (68), Grant Waite (71) Vijay Singh op de 6e plaats.