Het eerste golfnieuws

Colin Montgomerie toch in Ryder Cup?

ImageColin Montgomerie heeft deze week besloten om mee te spelen in het Linde German Masters dat gespeeld wordt in Cologne in Duitsland. Daarmee geeft hij aan fit genoeg te zijn om ook in de Ryder Cup te spelen.

Sinds 23 augustus kampt Montgomerie met zijn gezondheid, problemen met zijn rug waren er de oorzaak van dat hij zich op die dag terugtrok uit het NEC World championship in Seattle, Amerika. Sinds die datum heeft Montgomerie geen wedstrijd meer gespeeld.

Zijn beslissing om in Duitsland te spelen is voor Ryder Cup aanvoerder Sam Torrance prettig nieuws. Padraig Harrington, ook Ryder Cup speler, kampt evenals Montgomerie met zijn gezondheid, problemen met zijn enkel en nek hebben zijn prestaties sterk verminderd. Behandelingen door een fysiotherapeut hebben voor de nodige verlichting gezorgd en ook hij speelt deze week mee in Duitsland.

Torrance is er nog niet helemaal uit wie hij met wie moet laten spelen nu de prestaties van Lee Westwood, Jesper Parnevik en Paul McGinley de laatste tijd ook een beetje tegen vallen.