Het eerste golfnieuws

John Daly zeer aantrekkelijk voor toernooi sponsors

ImageZijn optreden laatst in het BMW International Open heeft de toernooiorganisatoren en sponsors bevestigd dat het uitnodigen van John Daly de moeite waard is. Hij eindigde met 14-onder par op de gedeelde 10e plaats. Het is dat hij last had van een jet-lag door het negen uur tijdverschil met Seattle, anders had hij nog hoger kunnen eindigen.

Als de naam John Daly voorkomt op de startlijst van een toernooi zijn er veel meer toeschouwers bereid om te komen kijken. Ze komen graag kijken naar hem omdat hij met veel kracht en souplesse zijn golfbal erg ver slaat. Ook in Duitsland sloeg hij zijn bal over grote afstanden, hij had op een par 4 meestal een lobwedge naar de green over. Op de par 5?s hield hij vaak als tweede slag naar de green een ijzer 5 over.

Dat is toch lang niet slecht voor de man die in het verleden regelmatig negatief in het nieuws kwam vanwege zijn vele bruiloften en echtscheidingen, zijn drankverslaving, zijn vreetbuien en zijn gokverslaving, om maar wat te noemen. Ook schijnen zijn handjes zo nu en dan los te zitten, zo vertelden zijn ex-en. Zijn uitspattingen hebben hem langs de afgrond van een bankroet geleid. Ook op de golfbaan was zijn gedrag soms onvoorspelbaar. Vijf jaar geleden speelde hij op het US Open en toen het even tegen zat tijdens zijn spel verdween hij naar de parkeerplaats om niet meer terug te komen.