Internationale top speelt op Dutch Open Pitch&Putt in Koudum

pitchenputt

pitchenputtVan vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt het Dutch Open Pitch&Putt Golf in Koudum (Friesland) plaats. Aan dit internationale topsport evenement zal de gehele internationale top deelnemen, waarbij 120 spelers deelnemen uit 10 verschillende landen.

Sterk spelersveld Het Dutch Open is onderdeel van een reeks internationale Pitch&Putt Golftoernooien. Zo worden er o.a. ook wedstrijden in Ierland, Spanje, Italië, Australië, Chilie en Noorwegen gespeeld. Eind augustus zullen er in Koudum ruim 120 spelers deelnemen uit Nederland, Duitsland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, San Marino, Noorwegen, Denemarken en Bahrein. Het toernooi is de afgelopen jaren slechts één keer gewonnen door een Nederlander, Rolf Kwant wist het toernooi in 2010 en 2016 op zijn naam te schrijven. Alle andere edities werden gewonnen door de Ierse topspelers. Naast de vele internationale topspelers, mogen de Nederlanders Rolf Kwant en Marcel Ahuis tot de favorieten worden gerekend.

Finales Zondag van 10.00 uur tot +- 15.00 uur vinden de finales plaats. De beste 20 spelers starten zondag vanaf 12.00 uur en zullen rond 14.30 uur op de laatste holes uitmaken wie tot winnaar van het evenement wordt uitgeroepen. Naar verwachting zullen in de finales meerdere hole-in-ones worden geslagen die uiteindelijke tot absolute top scores zullen leiden.

Pitch&Putt Golf “Pitch en Putt is een snelgroeiende sport in Nederland, die 17 jaar geleden is overgewaaid uit Ierland. In Ierland wordt Pitch&Putt ook wel “a Poor Mans game” genoemd, zegt Dutch Open organisator Lammert Fopma, “in Koudum zijn binnen 5 jaar meer dan 150 leden verslingerd geraakt aan deze sport. Om deze sport te beoefenen heb je maar 2 of 3 clubs nodig. De sport wordt beoefend door jong en oud (oudste lid is 88 jaar!). Het Dutch Open is een mooi moment om bestaande en nieuwe leden van deze mooie sport te laten genieten”.
25 – 27 augustus Spelers vanuit het buitenland zullen vanaf woensdag 23 augustus arriveren. Het toernooi begint vrijdag 25 augustus met een Pro-Am toernooi. Vanaf zaterdag zal het hoofdtoernooi starten met twee rondes op zaterdag en de finale ronde op zondag van 10.00 – 15.00 uur. Het gehele weekend is het Dutch Open gratis te bezoeken.

Live muziek

Naast de sportieve activiteiten is er op vrijdagavond en zaterdagavond live muziek. Op beide avonden is de entree gratis en is iedereen welkom om te genieten van de mooie muziek van “The Shannons” & the Creadance Clearwater Revival. The Shannons spelen vrijdag 25 augustus Ierse Folk muziek vanaf 20.00 uur en is als Ierse band onmisbaar bij een sport evenement met Ierse roots. Zaterdagavond speelt de Creadance Clearwater Revival, die door de bekende sing-songwriter Douwe van der Werf nieuw leven wordt ingeblazen.

www.dutchopen2017.com