Inschrijvingen open voor Berkhamsted Trophy 2021 in Engeland waar vrouwen en mannen strijden!

Inschrijvingen zijn nu open voor de 61ste Berkhamsted Trophy, het eerste amateurevenement op elite-niveau waar zowel mannelijke als vrouwelijke golfers strijden om dezelfde trofee.

Het driedaagse toernooi vindt plaats van donderdag 8 tot en met zaterdag 10 april 2021. Het was eerder gepland voor april 2020, maar werd uitgesteld na de komst van de COVID-19-pandemie.

De 61e Berkhamsted Trophy wordt een scratch-strokeplay-toernooi met 72 holes met een cut na 36 holes, waarbij de top 50 op de laatste dag strijden om de Trophy over 36 holes.

Het toernooi is beperkt tot 104 deelnemers, met een lage handicap. Dit zal naar verwachting tussen nul en +1 vallen.

Inzendingen worden uitgenodigd voor dit baanbrekende evenement via de Berkhamsted Golf Club-website op https://www.berkhamstedgolfclub.co.uk/2021_entry.

De club verwacht dat tot 25% van de deelnemers vrouwelijk zal zijn. Voordat het eerder dit jaar werd uitgesteld, was er al een groot aantal vrouwelijke elite-amateurs ingeschreven.

De 61e Berkhamsted Trophy zal een flexibel afslagsysteem inzetten, na overleg met zowel The R&A als England Golf om ervoor te zorgen dat beide geslachten op gelijke voet strijden. Hij komt in aanmerking voor World Amateur Golf Ranking® (WAGR®) -punten voor zowel mannen als vrouwen.

De Trophy wordt van oudsher gezien als het seizoensopenende evenement met 72 holes voor mannelijke elite-amateurs in het Verenigd Koninkrijk, gespeeld op de hoog aangeschreven natuurlijke heide golfbaan van Berkhamsted. Door sekseneutraal te worden, hoopt men dat andere elite amateurevenementen binnenkort ook hun deelnemerslijsten op een vergelijkbare manier zullen openen.

De club nam oorspronkelijk in januari 2020 haar historische beslissing om mannen en vrouwen in gelijke mate naast elkaar te laten concurreren. Destijds zei Martin Slumbers, Chief Executive van R&A: “We steunen initiatieven, zoals deze van Berkhamsted, die vrouwen aanmoedigen om strijden en golfen op alle niveaus van het spel. “

Eerder deze maand deed Berkhamsted een publieke toezegging aan het R & A’s Women In Golf Charter. De wijzigingen in The 61st Berkhamsted Trophy maken deel uit van die toewijding, evenals de toezeggingen om een ​​nieuw nationaal toernooi te creëren gericht op elite junior meisjegolfers, en een gezamenlijke inspanning om meer vrouwelijke golfers van 35-54 jaar voor de sport aan te trekken.

“We zijn niet bang om de status quo hier te betwisten”, aldus Howard Craft, Club Manager. “Er wordt in golf veel gepraat over het creëren van verandering, maar het tempo waarin dingen daadwerkelijk veranderen in de sport kan frustrerend traag zijn.

“Het is op de lange termijn onhoudbaar dat golf mannen en vrouwen uit elkaar blijft houden, zoals het in het verleden heeft gedaan. We mogen dan wel de eerste zijn, maar hopelijk zullen we niet het laatste grote nationale amateurevenement zijn dat genderneutraal gaat. “

Nigel Edwards, England Golf Performance Director en Team GB Golf-leider bij de Olympische Spelen van 2021, zei: “ Als het bestuursorgaan van het land voor mannelijke en vrouwelijke amateur-golfers, zijn we bij England Golf verheugd om het vooruitstrevende initiatief van Berkhamsted Golf Club te ondersteunen bij het maken van de prestigieuze Berkhamsted Trophy, een evenement met een gemengd geslacht. “

De beslissing van Berkhamsted werd ook verwelkomd door Elaine Ratcliffe, kapitein van het Curtis Cup-team in 2021 in Groot-Brittannië en Ierland. “Ik juich Berkhamsted toe voor hun vooruitstrevende denkwijze, en ik ben verheugd dat ik werd gevraagd om te helpen bij het opzetten van de golf om tijdens het evenement een gelijkwaardige test te bieden voor zowel mannen als vrouwen”, zei ze.

Esther Strous, County Development Officer van Hertfordshire Golf, zei: “Het is werkelijk verbazingwekkend dat deze enorme stap voorwaarts plaatsvindt bij Berkhamsted Golf Club hier in Hertfordshire. Wat een opwindende tijd om te golfen. Ik verwacht dat clubs over de hele wereld nu naar hun eigen elite-evenementen zullen kijken, nu Berkhamsted dit voorbeeld heeft gegeven. “

De club nam onlangs Peter McEvoy OBE in dienst, de ongeslagen Groot-Brittannië en Ierland Walker Cup Captain en amateurgolficoon die baanarchitect werd, om overleg te plegen over zijn golfbaan, en het was McEvoy die het idee in eerste instantie naar de club bracht.

“Ik ben heel blij dat de Berkhamsted Golf Club deze stap heeft gezet, en de enthousiaste steun van The R&A en England Golf is de kers op de taart”, aldus McEvoy. “Berkhamsted is een uitstekende test van golfvaardigheden en in het bijzonder van cursusmanagement. Het wordt fascinerend om te zien hoe mannen en vrouwen strijden om dezelfde trofee op zo’n prachtige golfbaan. “

McEvoy is zelf een voormalig Berkhamsted Trophy-kampioen, met Tour-golfsterren waaronder voormalig wereldkampioen # 1 Luke Donald, tweevoudig Major-kampioen Sandy Lyle en European Tour-winnaars Andy Sullivan, Tom Lewis en Graeme Storm die allemaal de historische trofee optillen voordat ze succes vinden bij de professional. gelederen.

Joss Gosling, de 28-jarige winnaar van de 60e Berkhamsted Trophy, gehouden in 2019, zal nu zijn titel verdedigen in april 2021. Hij zei: “Ik geloof sterk in inclusie en gelijkheid tijdens ons spel, en ik weet dat de meerderheid van mijn andere mannelijke concurrenten voelen hetzelfde. Als concurrent juich ik de beslissing van Berkhamsted toe. Het feit dat een evenement dat zo prestigieus is als de Berkhamsted Trophy deze verandering heeft doorgevoerd, zal veel mensen laten zien dat golf een spel voor iedereen is.

“Ik kijk er naar uit om, na een jaar vertraging, te strijden tegen de beste vrouwelijke amateur-golfers die er zijn. Tot ziens in april! “

De 22-jarige Alice Hewson is een van de meest succesvolle vrouwelijke leden van Berkhamsted Golf Club. In 2019 werd ze de eerste Engelse die een competitieve toernooironde speelde bij Augusta National, in de inaugurele Augusta National Women’s Amateur, en nadat ze afgelopen zomer professioneel was geworden, won ze het eerste evenement dat ze meedeed aan de Ladies European Tour – het Investec South African Women’s Open in maart 2020.

Alice zei: “Ik ben zo trots op mijn thuisclub omdat ze gelijkheid omarmt. Ik hoop dat het publiek de Berkhamsted Trophy van dit jaar kan komen kijken, om de allerbeste amateurgolfers van beide geslachten op een fantastische golfbaan te zien. “

De beroemde bunkervrije Berkhamsted Golf Club wordt door velen beoordeeld als een van de 100 beste golfbanen van Engeland. Het is aangelegd op gemeenschappelijk land in Hertfordshire’s grootste uitgestrekte natuurlijke gaspeldoorn en heide, met meer dan vijf mijl aan ruiterpaden en paden die door de golfbaan lopen en het enorme landgoed van 560 hectare, vol natuurlijke schoonheid.

Berkhamsted Golf Club ligt ten noordwesten van Londen, dicht bij de westelijke grens van Hertfordshire, en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A41, 8 km ten westen van Hemel Hempstead en slechts 15 minuten van M1 Junction 8 (St Albans).

Ga naar www.berkhamstedgolfclub.co.uk of bel de club op +44 (0) 1442 865832 om deel te nemen aan de 61e Berkhamsted Trophy.