Huizing zakt in eindklassement in D+D REAL Czech Challenge McGowan wint!

Met helaas zijn slechtste ronde van het toernooi op zondag in het D+D REAL Czech Challenge is Daan Huizing op de gedeelde 9e plaats geëindigd. Huizing was goed op weg nadat hij op zaterdag met 63 slagen uiteindelijk de laagste ronde van het toernooi wist te maken en op de tweede plek in het klassement kwam te staan. Maar met 11 slagen meer, 74 slagen, eindigde hij het toernooi op 10-onder par en 8 slagen van de winnaar. Huizing moest het dit keer doen met een cheque van 4400 euro dat hem in de algemene ranking van de Challenge Tour waarschijnlijk rond de 20e plaats brengt.

Wie goede zaken deed was Darius van Driel. Zijn 68 op de laatste dag liet hem 9 plekken klimmen in het eindklassement waar hij met 7-onder gedeeld 15e werd. Ook Reinier Saxton steeg en wel 1 plek naar de 28e plaats. Hij eindigde voor het toernooi op 4-onder. Wil Besseling eindigde gedeeld 43e met een eindscore van 1-onder.

De 37-jarige Ross McGowan pakte zijn eerste overwinning op de Challenge Tour. De Engelsman wist met 66, 66, 66 en 68 slagen op 18-onder de wedstrijd te winnen. Op 4 slagen afstand eindigde de Portugees Ricardo Santos. De Pool Adrian Monk werd derde met 13-onder par. I

Max Albertus miste eerder in het toernooi de cut.