Het is een kwestie van euro’s promotie naar de European Tour

Deze week wordt de finale van de Challenge Tour gespeeld. In de laatste wedstrijd strijden de spelers voor een kaart voor de Europese Tour. Op de golfbaan van de Club de Golf Alcanada in Port d’Alcúdia in Mallorca in Spanje hebben de Nederlanders Darius van Driel, Lars van Meijel, Daan Huizing en Wil Besseling alle kans om hun promotie te verzilveren.

Van Driel heeft met een 14e plaats in de algemene ranking al goed uitzicht op een kaart maar kan nog gepasseerd worden en dan eventueel buiten de top 15 gaan vallen. Van Meijel staat nu 16e maar een cheque van een paar duizend euro kan hem ook binnen de top 15 krijgen. Besseling en Huizing zullen bij de beste 5 moeten eindigen om nog een kans op promotie te hebben.

Huizing (foto) eindigde vorig jaar op de derde plek in het finale toernooi van de Challenge Tour en ontving toen ruim 28.000 euro. De winnaar ontving vorig jaar 72.000 euro, dus zelfs iemand die nu 45e staat in de algemene ranking kan zo nog binnen de top 15 komen en zijn European tour kaart verdienen.