Het aftellen begint voor de 2023 Solheim Cup op Finca Corstesin

Het aftellen is begonnen nu Finca Cortesin de gastheer is geworden van de grootste teamcompetitie in damesgolf en wel de Solheim Cup van 2023.

De meest getalenteerde spelers uit Europa en de Verenigde Staten zullen over twee jaar in Andalusië samenkomen voor de tweejaarlijkse wedstrijd, waarbij Europa de titel verdedigt die ze eerder met 15-13 wonnen na drie dagen van intense concurrentie op de Inverness Club in Toledo, Ohio.

Finca Cortesin wordt de eerste locatie in Spanje die de Solheim Cup organiseert en deze zal plaats vinden van 18-24 september in 2023. Vicente Rubio, voorzitter van Finca Cortesin Golf Club en algemeen directeur van Finca Cortesin, geniet van het vooruitzicht om dergelijke wedstrijden te organiseren.

“De geest waarin de Solheim Cup-wedstrijden worden gespeeld, is ongeëvenaard in de wereldsport”, zei Rubio.

“We zijn er allemaal trots op dat wij zijn gekozen om de Solheim Cup in 2023 te organiseren en we kunnen niet wachten om iedereen over twee jaar aan de Costa del Sol te verwelkomen. Met de lay-out die Cabell Robinson heeft ontworpen, leent de baan zich perfect voor het matchplay-formaat en ik ben er zeker van dat we weer drie dagen golf op hoog niveau gaan beleven te midden van de Andalusische heuvels.”

Spanje heeft 75 evenementen georganiseerd op de Ladies European Tour en de ontwikkelingstour ervan, terwijl de regio Andalusië de eer had om de Ryder Cup 1997 in Valderrama te organiseren.

Finca Cortesin wordt beschouwd als een van de beste golfbanen in Spanje en een van de beste resorts in Europa. Finca Cortesin heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het hosten van spraakmakende toernooien, waaronder het Volvo World Match Play Championship in 2009, 2011 en 2012, met de met sterren bezaaide lijn -up waaronder Rory McIlroy, Lee Westwood, Martin Kaymer, Sergio Garcia en Luke Donald.

Finca Cortesin, gelegen op een uitgestrekt landgoed van 532 hectare in de glooiende heuvels van Zuid-Spanje tussen Marbella en Sotogrande, heeft een welverdiende reputatie als een van Europa’s meest exclusieve moderne golf- en lifestylebestemmingen.

Onlangs verkozen tot Europa’s nummer één resort door gebruikers van de gerespecteerde website Leadingcourses.com, is de 18-holes championship course van het resort ontworpen door Cabell Robinson en is de eerste locatie in Spanje met een nieuwe, milieuvriendelijke variëteit van Bermuda-gras op alle zijn groenen.

Als aanvulling op de par-72 lay-out zijn uitstekende oefenfaciliteiten, waaronder de onlangs opgewaardeerde Jack Nicklaus Golf Academy van Finca Cortesin, terwijl de andere luxe voorzieningen van het resort een elegant hotel met 67 suites omvatten; een strandclub van 6.000 m²; een bekroonde spa met de enige sneeuwgrot van Spanje; en de keuze uit vier restaurants.

https://www.fincacortesin.com