Het eerste golfnieuws

Heineken Classic: goede start Derksen

ImageWaar ze vandaan komen weet niemand, maar ze zijn er in grote aantallen: vliegen. Overal op de Royal Melbourne GC waar het Heineken Classic wordt gespeeld, komen ze voor, zowel in het clubhuis als buiten.

De spelers ondervonden er ook veel last van. Vooral met putten deden ze soms een stap terug om even een vlieg van het gezicht te verwijderen.

Robert-Jan Derksen’s score over de eerste negen was redelijk voorzichtig te noemen. Met 1 bogey op de 12e hole en de rest par eindigde hij op +1 zijn eerste 9 holes. Gelukkig viel er op de 2e hole van de tweede negen holes een birdie en werd zijn score gelijk par getrokken. Met 72 slagen en voorlopig de gedeelde 57e positie heeft hij vrijdag een goed uitzicht op
het halen van de cut.

Maarten Lafeber maakte over zijn ronde 2 birdies en 3 bogies voor een score van 73 slagen 1-boven par. Rolf Muntz maakte 3 birdies maar ook voor hem hadden de bogies helaas de overhand, hij maakte er 4, zodat ook de score van Muntz op 1 boven par kwam.

De 12e hole een par 4 van 274 meter was de meest spectaculaire hole van de baan. Bijna iedereen ging voor de green en daardoor kwam die hole veelvuldig in beeld. Er vielen veel birdies, maar ook bogies en erger.

Warren Bennett bleef optimistisch: “In Loch Lomond zijn veel muggen en hier zijn het de vliegen waar je last van hebt. Als je het mij vraagt heb ik toch liever vliegen”.

De leiding is in handen van de Engelsman Paul Casy. Hij ging rond in 65 slagen (-7). Op 1 slag afstand staat de Santiago Luna. 1 Paul CASEY (Eng) 65 65 -7 2 Santiago LUNA (Sp) 66 66 -6 3 Peter FOWLER (Aus) 67 67 -5 Warren BENNETT (Eng) 67 67 -5 Gary EVANS (Eng) 67 67 -5 Peter LONARD (Aus) 67 67 -5 Het toernooi is nog bezig. Later volgt er dan ook een update!