Het eerste golfnieuws

Heineken Classic: Derksen, Lafeber en Muntz in Australi

ImageAls alles goed gaat zullen dit jaar 3 Nederlanders aan de start verschijnen van het Heineken Classic in Australi? dat aanstaande donderdag begint. Robert-Jan Derksen (foto), op uitnodiging van tournament director Tony Roosenburg, Maarten Lafeber en Rolf Muntz.

Vorig jaar begon het seizoen voor Derksen ook op deze baan. En toen voltrok zich een klein drama. Op de Royal Melbourne Golf Club maakte Derksen 77 en 77 slagen en miste de cut,
Rolf Muntz kwam eveneens op 154 slagen (+10) en miste net zoals Derksen toen de cut.

Met 5 slagen verschil op de rest van de deelnemers won vorig jaar Ernie Els het Heineken Classic op de Royal Melbourne golfbaan. Dit jaar zal hij zijn titel verdedigen.

Els begon zijn ronde met een comfortabele voorsprong van 4 slagen. Zijn voorsprong werd gaandeweg wel minder. Aan het begin van zijn ronde kwam Greg Norman op 2 slagen van hem te staan, later kwam ook David Howell op die positie.

Maar het degelijke spel van Els leverde hem de overwinning op. Els begon de wedstrijd met een 1e ronde van 64 lagen, daarna volgden 3 ronden van 69 slagen om uiteindelijk op 271 slagen te eindigden (-17). Met birdies op 7 en 9 en een eagle op de lange par 5 van de 10e pakte hij de toen de hoofdprijs van 221.385 Euro.

David Howell eindigde op de 2e plaats die hij moest delen met de Australi?rs Peter Fowler en Peter O’Malley.