HDI Charity Golftoernooi op golfbaan The Duke brengt recordbedrag op voor het Helen Dowling Instituut

Woensdag 9 oktober vond voor de negende keer het HDI Charity Golftoernooi plaats. Dit jaar stelde The Duke Club Nistelrode hun faciliteiten speciaal beschikbaar voor het Helen Dowling Instituut (HDI). De opbrengst van maar liefst 64.000 euro komt volledig ten goede aan psychologische zorg bij kanker bij het HDI.

 Initiatiefnemers van het Golftoernooi zijn ondernemers Kevin de Kroon (De Kroon facilitaire diensten), Marco ten Berge (Ten Events) en golfprofessional Ronald van Meeteren (Van Meeteren Golf). Jaarlijks zetten zij zich belangeloos in om een professioneel golftoernooi neer te zetten voor het HDI.

Sportieve en gezellige dag

Het was een gezellige woensdag 9 oktober, waarbij alle deelnemers konden meespelen bij verschillende spelelementen, zoals een putting contest en een dartbord. Alle flights waren deze editie volledig uitverkocht. Het was een wisselvallige en frisse dag, maar dat maakte de sfeer er zeker niet minder om. De winnaar van het golftoernooi, de flight van het bedrijf Adreal, mocht zichzelf gelukkig prijzen met golfgadgets gesponsord door JumboGolf en een prachtige beker. Na het toernooi genoot iedereen in het clubhuis van een borrel en heerlijk diner. De avond werd afgesloten met een veiling, waarbij er gul werd geboden op onder andere een gesigneerd shirt van FC Barcelona (inclusief tickets voor de thuiswedstrijd, vlucht en verblijf), verschillende golfarrangementen en vakanties. Volgend jaar organiseren de ondernemers Kevin, Marco en Ronald alweer voor het tiende keer het golftoernooi: “Wij kijken enorm uit naar de jubileumeditie van het HDI Charity Golftoernooi”, aldus Marco ten Berge.

Goed doel

Het Helen Dowling Instituut (gevestigd in Bilthoven, Arnhem en Nijmegen) biedt psychologische zorg aan mensen met kanker en hun naasten. Het instituut is deels afhankelijk van donaties, giften en sponsoren. De psychologische zorg bij het HDI wordt vergoed vanuit de basisverzekering, maar niet alle kosten worden hierbij gedekt. Het verschil tussen kosten en vergoeding wordt bij het HDI nog vergroot door de persoonlijke aandacht en kwaliteit die zij bieden aan hun cliënten. Tijd en kwaliteit die niet volledig vergoed worden. Het overige deel wordt daarom aangevuld door middel van fondsenwervende activiteiten, donateurs en sponsoren. Vandaar dat het HDI enorm dankbaar is met opbrengsten zoals deze.

Sponsoren

Naast de bovengenoemde initiatiefnemers werd de dag mogelijk gemaakt door Salentein, Kick Vormgeving & Media, The Duke Club en DTC. Verschillende veilingstukken werden beschikbaar gesteld door vele sponsoren.