Golfers KLM Open ‘mikken’ op reis naar de ruimte

Zandvoort – De spelers in het KLM Open kunnen dit jaar een ruimtereis winnen. Het is een opvallende en unieke prijs voor een hole-in-one in het golftoernooi.

 

De ruimtereis van XCOR Space Expeditions heeft een waarde van 100.000 dollar. De prijs is voor de eerste speler die op hole 15 een hole-in-one maakt. Het KLM Open vindt plaats van 11 tot en met 14 september op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Nooit eerder in de golfsport was een ruimtereis de beloning voor een hole-in-one.

 

Op hole 15 van de Kennemer is tijdens het KLM Open een model van de Lynx Mark I te bewonderen. Met dit toestel, dat horizontaal kan opstijgen en landen, wordt de ruimtereis gemaakt.

 

‘Met deze prijs op het KLM Open willen wij breed bekendmaken dat de ruimte ook toegankelijk is voor het publiek’, aldus Michiel Mol van XCOR Space Expeditions. ‘Vanaf eind 2015 kunnen er reizen naar de ruimte worden gemaakt. Er zijn er nu al meer dan 300 geboekt.’

‘Het is fantastisch dat het KLM Open het podium is om de bijzondere ruimtereis onder de aandacht van een groot publiek te brengen’, reageert Daan Slooter, toernooidirecteur van het KLM Open. ‘Met recht weer een hoogtepunt. Als je nu op hole 15 een hole-in-one maakt, ben je met recht een sterspeler.’

Foto door Foto Leo Vogelzang

 

Foto bijschrift:Michiel Mol, XCOR Space Expeditions, en Daan Slooter, toernooidirecteur KLM Open, bij Lynx Mark I.
 

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, Deloitte en ABN AMRO en georganiseerd door TIG Sports. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland en wordt in 2014 voor de 95ste keer gehouden. Daarmee is het een van de oudste toernooien van de European Tour.

Voor meer informatie: http://www.klmopen.nl/