Het eerste golfnieuws

Goede start Nederlandse amateurs in Internationaal France Stroke Play

ImageNa de 1e dag van het France Stroke Play Amateurs hebben de Nederlandse deelnemers goed tot uitstekend gepresteerd.

Van de heren speelde Inder van Weerelt zijn ronde in 74 slagen, Gordon Machielsen (foto) in 76 en Jan Willem van Hoof in 84 slagen.

Gordon Machielsen begon vervelend met een bogie op 1 en een dubbel bogey op hole 2. Daar lag hij in twee?n voor de green, maakte een redelijke chip gevolgd door een slechte drie-put die zorgde voor de dubbel bogey. Machielsen maakte gelukkig nog birdies op 8 en 10. Op 15,16 en 17 opnieuw bogies en hij eindigde met een par op 18. ?De greens zijn nogal hard en zeer moeilijk aan te spelen. Op Noordwijk, mijn home course, spint je bal terug en hier moet je oppassen dat hij niet over de green heen stuitert?, aldus Machielsen. Hij merkte verder op dat hij toch een van zijn betere rondes gespeeld had.

In het internationale klassement staan de Nederlandse heren op de gedeelde 5e plaats. De twee beste scores tellen voor dit klassement dus de 74 van Inder en de 76 van Gordon.

Van de dames speelde Joan van der Kraats de beste ronde, met 72 slagen staat zij op de 2e plaats in het klassement. Dewi Claire Schreefel, Marjet van der Graaf en Charlotte Heeres speelden hun ronde in 75 slagen. Bianca Dekker trok zich terug uit het toernooi, zij kreeg opeens last van astma en kon haar ronde niet meer fatsoenlijk spelen.

De Nederlandse dames staan 3e en 5e in het internationale klassement.