Het eerste golfnieuws

Derksen en Lafeber missen de cut in Murphy’s Irish Open, O?Malley leidt

ImageDe overgebleven Nederlanders Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber hebben de cut niet gehaald in het Murphy’s Irish Open. Eerder gaf Muntz op met een blessure.

Derksen kwam nog heel dichtbij door een 2e ronde te spelen in 66 slagen en eindigde daarmee level par voor het toernooi, maar dat bleek net 1 slag teveel te zijn.

Maarten Lafeber eindigde met een ronde van 74 slagen en kwam daarmee uit op +7 voor het toernooi. De Eindhovenaar maakte 2 birdies tegenover 5 bogies. Het waren de drivers die voor Maarten voor problemen zorgden, slechts minder dan de helft kreeg hij op de fairway.

De Australi?r Peter O’Malley is de leider na twee dagen. Met 9-onder par heeft hij 1 slag voorsprong op het de Zweed Carl Petterson, Colin Montgomerie en Alex Cjeka. De laatste had de laagste score van de dag met 65 slagen.

Darren Clarke, die level par op de afslag van de 18e aankwam, wist dat hij birdie of lager moest maken om de cut te halen. Een superdrive gevolgd door een perfecte tweede slag naar de green van de par 5 eindigde net voor de green. Zijn chip eindigde 30cm voor de hole en de birdie was een feit en daarmee haalde hij dan ook net de cut.