Genesis Invitational: Sam Burns leidt waar McIlroy en DeChambeau falen!

Dustin Johnson, Brooks Koepka en Jordan Spieth begonnen met een ronde van 68 slagen in het Genesis Invitational dat gespeeld wordt op de Riviera Country Club. Rory McIlroy kwam met een twee-over 73 het clubhuis binnen terwijl Bryson DeChambeau en Justin Thomas het nog slechter deden.

Sam Burns pakte de leiding na de eerste dag. Met een putt van 6 meter op zijn eerste hole waar hij een eagle maakte liet hij er nog birdies aan toevoegen op de vijfde, zevende, negende en 13e. De bogeys op de zesde en 12e zorgen er uiteindelijk voor dat hij in 64 slagen (-7) rondging. “Ik denk dat ik de hele ronde gewoon behoorlijk consistent was”, vertelde de nummer 149 van de wereld. “Ik denk dat je gewoon geduld moet hebben hier. Deze golfbaan geeft je soms niet veel kansen.” Burns is op zoek naar zijn eerste overwinning in de PGA Tour

Burns nam een voorsprong van twee slagen op de Engelsman Matthew Fitzpatrick en een landgenoot van Burns de Amerikaan Max Homa. De 26-jarige Engelsman ging goed om met de snelle en stevige omstandigheden op de Riviera Country Club in Los Angeles. Hij leidde het grootste deel van de dag nadat hij het vroege clubhuis score had gemaakt met vijf onder par, 66 slagen.

Alex Noren uit Zweden leek klaar om Fitzpatrick te vergezellen op vijf onder, totdat hij een bogey op de 9e maakte voor een ronde van 67 slagen.

Wereld nummer 1 Dustin Johnson was niet in staat om te profiteren van de par 5 holes, maar is nog steeds goed geplaatst met 3-onder na een ronde van 68 slagen. De Amerikaan had slechts vijf putts nodig in zijn laatste zes holes.

De Italiaan Francesco Molinari, die onlangs lid werd van Riviera, staat onder andere met Koepka en de heroplevende Jordan Spieth met 68 slagen gedeeld 12e.

Wereld nr. 2 Jon Rahm opende met een ronde van 70 slagen, waarbij Xander Schauffele zijn ronde eindigde in level-par 71.

Rory McIlroy had een bemoedigende start met een birdie op de eerste, maar hij kon slechts één birdie toevoegen op de achtste na bogeys op de derde en vijfde en tiende en vijftiende om met twee-over, 73 slagen, zijn ronde te eindigen. “De baan speelt lastig. De wind had soms ook enorme invloed op mijn bal en de greens vond ik een beetje stevig. Ik denk dat het een van die dagen was dat het net zo gemakkelijk was om twee of drie onder te maken. ”

McIlroy’s speelpartner Bryson DeChambeau worstelde ook, zijn drive op de negende die een bunker vond op de 10e fairway leverde hem een bogey op en op de 12e na een andere afzwaaier maakte hij een dubbel bogey. Met 75 slagen en +4 staat hij gedeeld 105de.