PGA Tour

Genesis Invitational: Patrick Cantlay dichtbij overwinning

Patrick Cantlay is een ronde dichter bij het winnen voor zijn thuisfans op The Riviera Country Club en op zijn favoriete baan in de Genesis Invitational.

Cantlay redde par met een up-and-down vanaf kort voor de 18e green voor een score van 1-onder 70, waarmee hij een voorsprong van twee slagen heeft op goede vriend Xander Schauffele en Will Zalatoris.

Cantlay, een alumnus van UCLA die opgroeide dichtbij de Virginia Country Club, leidde voor een groot deel van de tweede negen met vier slagen, waardoor hij op 15-onder par kwam met een gedurfde approach naar een pin linksachter op de 13e.

Maar hij maakte een zachte bogey op de par-5 17e, terwijl Schauffele (65) en Zalatoris (65) sterk eindigden en nu is de laatste ronde veel spannender dan het was.

Cantlay staat op 14-onder 199 en zal spelen in de laatste groep met Schauffele, zijn beste vriend op de PGA Tour.

Ze gaan samen met hun vrouwen op vakantie en verblijven vaak in hetzelfde huis onderweg. Ze zijn 11 keer partners geweest in de Ryder Cup en Presidents Cup-matches, 12 rondes op de Zurich Classic of New Orleans ze wonnen het team evenement in 2022 en speelden samen ongeveer 100 oefenrondes.

Op het spel staat een beloning van 4 miljoen voor de winnaar van het Signature Event, een verhoging van het prijzengeld voor de eerste plaats als gastheer van het toernooi. De gastheer is Tiger Woods, die misschien niet aanwezig zal zijn om de trofee uit te reiken. Woods bevestigde dat hij zich had teruggetrokken vanwege griep.

“Wanneer we op maandagen en dinsdagen spelen, proberen we elkaar te verslaan,” zei Schauffele. “Ik denk dat de enige keer dat we echt hard voor elkaar juichen is wanneer we team evenementen spelen. Natuurlijk hoop ik dat hij het goed doet, maar als we samen in de laatste groep zitten, is het vrij duidelijk wat we proberen te doen.”

Zalatoris, die het grootste deel van vorig jaar herstelde van operaties, heeft al een hoogtepunt deze week met zijn hole-in-one op vrijdag op de 14e, wat resulteerde in een auto voor hem en zijn caddie. Hij kwam in de race met vijf birdies in zijn laatste 10 holes voor een score van 65.

Luke List (68) stond drie slagen achter, terwijl Harris English (65) en Jason Day (69) nog een slag achter waren voor de laatste ronde.

Cantlay probeert zich aan te sluiten bij Max Homa (2021) en John Merrick (2013) als spelers uit het grootstedelijk gebied Los Angeles die proberen de thuiswedstrijd te winnen. Cantlay won het ZOZO CHAMPIONSHIP op Sherwood in Thousand Oaks.

Genesis Invitational: Woods trekt zich terug waar Cantlay leidt en McIlroy zich verbetert