Het eerste golfnieuws

Geen plaats voor Thomas Blankvoort in US Open, ook Michelle Wie niet door

Het is de Nederlander Thomas Blankvoort niet gelukt om zich te kwalificeren voor het US Open. Blankvoort, die zijn kwalificatie speelde in Atalanta, speelde zijn twee ronden in 70 en 76 slagen en eindigde met 146 slagen op 10 slagen van diegenen die het wel haalden. Blankvoort (foto) won een van de eerste toernooien voor de kwalificatie voor het US Open waar hij toen 68 slagen gebruikte in Palm Harbor Florida.

Ook voor Michelle Wie was het over en uit. Zij speelde de kwalificatie in New Jersey en had na de eerste ronde van 68 slagen redelijk zicht op deelname in het US Open. Haar tweede ronde van 75 slagen zorgde echter voor geen deelname aan de major. Wie miste een aantal zeer korte putts van minder dan 50 cm die ze net naast de hole zag gaan.

Wie zich wel kwalificeerde was de Engelsman Ian Poulter, hij won het kwalificatietoernooi in Columbus, Ohio. Ook de Amerikanen Ben Hayes en de 52-jarige Jay Haas plaatsten zich daar voor het toernooi.

Onder diegenen die het net niet haalden, zaten Justin Rose, John Daly, Trevor Immelman, Jesper Parnevik, Aaron Baddeley, Peter Lonard en Bob Tway.