Geen lekker begin voor Tiger Woods in The Northen Trust

Hij klaagde in het begin van zijn ronde over een stramme rug en opende in het toernooi met 75 slagen (+4). Tiger Woods zal het moeilijk krijgen om de cut te gaan halen in het Northen Trust. Hij deelt met  +4 de 116e plaats en zal minimaal 5 slagen moeten goed maken om er in het weekend bij te mogen zijn. Dat Woods score niet al te goed was bleek wel dat hij een na laatste staat in het klassement waar alleen Patrick Rogers met 76 slagen nog slechter was.

Woods wist wel drie birdies te maken maar liet ook 5 bogeys en een dubbel noteren. De dubbel maakte hij op de 14e hole een par 3 van 128 meter waar hij zijn eerste slag ruim over de green in de rotzooi sloeg zijn eerste chip kwam niet ver zijn tweede nog niet op de green en pas bij slag vier wist hij hem in de buurt van de hole te krijgen en maakte vervolgens gelukkig zijn putt voor een 5.

De Amerikaan Troy Merrit nam de leiding in het toernooi met 9-onder een evenaring van het baanrecord. Zijn landgenoot Dustin Johnson staat met 8-onder tweede. De beste Europeaan is Jon Rahm met 7-onder en de gedeelde derde plaats.

Meer WoodsTiger Woods oefent 7 holes op dinsdag op de Royal Portrush Golf Club