Gary Woodland neemt de leiding in het US Open, Woods nu op 9 slagen afstand!

Geen Justin Rose meer aan kop in het US Open maar Gary Woodland. De Engelsman Rose wist op de tweede dag met 70 slagen zijn ronde wel onder par te houden maar zijn 7-onder geeft hem 2 slagen achterstand op Woodland. De Amerikaan Woodland had met 65 slagen de laagste ronde van de dag en klom daardoor 7 plekken omhoog naar de nieuwe nummer 1 positie. Woodland had dit keer een bogey vrije ronde.

Louis Oosthuizen staat derde in het klassement met 6-onder. De Zuid-Afrikaan heeft 1 slag minder dan Aaron Wise en Rory McIlroy. De laatste wist met twee birdies in zijn laatste 4 holes met 69 slagen zijn ronde te eindigen en haalde voor het eerst sinds 2015 weer eens de cut in het US Open,

Tiger Woods kwam met 72 slagen van de baan en bracht daarmee zijn score op level par voor het toernooi. Hij deelt nu de 32e plaats en heeft 9 slagen achterstand op Woodland.

Patrick Reed liet zien dat het de clubs zijn die niet goed hun werk doen toen hij na een slechte chip vanuit de hoge rough zijn shaft op zijn knie legde en deze doormidden brak. Het Amerikaanse commentaar was niet mis en veroordeelde zijn gedrag, hoe hij dit zo maar kon doen in een major!