Garmin lanceert de Approach® Z80

-De innovatieve golf laserafstandsmeter met geïntegreerde GPS, baanweergave en GreenView  –

Eemnes, 26 april 2018 – Garmin introduceert de Approach Z80, een laserafstandsmeter met GPS om nauwkeurig de afstanden naar de vlag (maximaal 320 meter afstand met een nauwkeurigheid van 25 cm) in beeld te brengen. Daarnaast biedt de Approach Z80 innovatieve grafische functies zoals een full-color 2D-weergave van de volledige hole, zodat je als golfer niet alleen de afstanden tot de green, hindernissen en layups ziet, maar ook de vorm van meer dan 41.000 golfbanen wereldwijd.

De Approach Z80 zal de manier veranderen waarop je als golfer een laserafstandsmeter gebruikt. Anders dan bestaande afstandsmeters biedt de Approach Z80 2-D full-color CourseView en GreenView overlays. Wanneer je door de afstandsmeter kijkt, zie je de CourseView aan de linkerzijde van het beeld met daarnaast de afstanden tot de hindernissen en de green.

Met een eenvoudige druk op de knop zal de positie van de vlag worden vastgezet en de afstand tot de pin nauwkeurig worden gemeten. Tegelijkertijd wordt er ingezoomd en wordt de positie in 2D weergegeven met daarbij de afstanden tot het begin, midden en einde van de green.

Wanneer je de afstand tot de vlag meet, zal er een laserafstandsboog op de 2D-kaart zichtbaar worden. Zo krijg je een goede indruk van de situatie op de green en zie je of de pin zich vooraan, in het midden of aan het einde van de green bevindt.  De boog kan ook worden ingezet om andere doelen op de baan in beeld te brengen.

De Approach Z80 bepaalt automatisch op welke hole je speelt en geeft jou als golfer een nauwkeurig beeld van de layout en natuurlijk de par-informatie. De PlayLike Distance functie past de afstanden aan afhankelijk van een opwaartse of aflopende helling. Op die manier kun je als golfer de clubkeuze hierop afstemmen. Wanneer je voor een blindshot staat, zal de Approach Z80 met behulp van de PinPointer functie niet alleen de afstand, maar ook de richting aangeven naar het midden van de green.

Om dit GPS-toestel ook tijdens toernooien te gebruiken, kun je eenvoudig zowel de PlaysLike Distance en PinPointer functie uitschakelen in de tournament modus.

De Approach Z80 biedt de golfer een groot, helder en duidelijk beeld dankzij de ingebouwde beeldstabilisatie en de vergroting (6x). Dit beeld wordt nog eens aangevuld met overlays, die de lay-out van de hole laten zien.

Het toestel is lichtgewicht en compact en wordt geleverd met een draagtas met karabijnhaak. Zo heb je de Approach Z80 altijd binnen handbereik. Deze GPS-laserafstandsmeter is vanaf half mei 2018 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €649,99.

Voor meer informatie over de Approach Z80 en de volledige line-up van Garmin golfproducten, ga naar garmin.com/golf.