Gaan Van Driel, Huizing en Caron de cut halen in België en Karlson leidt

De cut zal hoogstwaarschijnlijk op par of net beter komen te liggen in het Belgian Knockout dat gespeeld wordt op de prachtige baan van de Rinkven International Golf Club dichtbij Antwerpen in België. De Nederlanders wisten allen hun ronde onder par te spelen en met 2-onder is Darius van Driel de hoogst genoteerde met een 24e plaats. Daan Huizing en Rowin Carron wisten hun ronde op 1-onder te eindigen en staan daarmee gedeeld 39e.

Wie het niet al te best deed, was Thomas Pieters die met 77 slagen ergens onderaan het klassement staat. Pieters was wat nonchalant en putte bijvoorbeeld een korte putt met 1 hand zijn bal net naast de hole en in plaats van bogey werd het een dubbel bogey. Zijn landgenoten Thomas Detry en Kevin Hesbois deden het een stuk beter met 4 en 3-onder.

De leider werd de Zweed Anton Karlson (foto boven). Met 63 slagen, zijn laagste ronde ooit op de Europese Tour, stapte hij de baan af. Zijn 8-onder geeft hem 2 slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dean Burgmester ,de Engelsman Chris Paisley en de Spanjaard Gonzalo Fernadnez-Castano die met 65 slagen het clubhuis bereikten.

Na 36 holes gaan de beste 60 spelers door en zal er matchplay gespeeld worden en zullen dus iedere keer spelers afvallen.