Formidabele ronde van de Belg Nicolas Colsaerts

09-09-2010-colsaerts

09-09-2010-colsaertsGestart om 08:05 uur op de Hilversumsche golfclub. Nog weinig publiek bij de eerste hole maar aan het einde van de ronde door deze fantastische flight rond 12:00 zou dat veranderen. Nieuws verspreidt zich snel. Een flight samen met Kenny Ferrie en Nick Dougherty leverde een totaal van 19 onder par op. En dat terwijl de course zo’n 500 meter langer is gemaakt.

 

Een impressie van de 18e gespeeld door Nicolas Colsaerts (foto): een drive van +/- 292 meter rolde net van de fairway waardoor er geen gebruik gemaakt kon worden van de preferred lies op de fairway. Na flink overleg met de caddy werd het juiste ijzer gekozen, lichte wind van links en licht downhill. Het tweede shot naar de green met nog 164 meter te gaan landde rechtsvoor op de green zo’n 8 meter van de hole. De eagleput uphill met een flinke break op de prachtige green werd niet geholed. De daaropvolgende birdieput was een zekerheid om op 8 onder par te komen. Kenny Ferrie maakte de eagleput en eindigde 5 onder par Ook Dougherty maakte een birdie op deze hole. De ronde van 62 van Colsaerts is geen nieuw baanrecord. Het oude record staat op naam van de Duitser Thomas Dier met 60 slagen. De score van Colsaerts is de leidende score in het clubhuis. Er is een nieuwe standaard gezet voor deze verlengde Hilversumsche championship course.

Tijdens de persconferentie beschreef Colsaerts de ronde als “the motion and flow in the group never stopped”. Hij voelt zich zeer welkom bij het KLM open en speelt zo’n beetje een thuiswedstrijd. In België speelde hij veel op banen met een gelijke layout en dat geeft hem extra vertrouwen in de komende dagen. Engels en Frans gaat prima, maar vragen in het Nederlands konden niet worden beantwoord. De longhitter Colsaerts vroeg zich af nadat hij vergeleken werd met Alvaro Quiros of hij bewust werd beledigd. Zijn lengte geeft hem net even dat extra om de greens met een hoger ijzer en hogere balvlucht aan te vallen.

Het doel voor Colsaerts dit jaar is een plaats bij de beste 50 op the European Tour om zeker te zijn van de “Race to Dubai”.