European Pro Golf Tour

Evolve Pro Tour: Thijmen Batens eindigt als beste Nederlander in Ronda Classic

De amateur golfer en lid van Koninklijke Haagsche Golf en Country Club Thijmen Batens is als beste Nederlander geëindigd in het Roda Classic een toernooi op de Evolve Pro Tour. Met 70, 70 en 73 slagen wist hij met 3-onder op de gedeelde 13e plaats te eindigen. Batens werd niet de bete amateur in deze wedstrijd dat kwam op naam van Engelsman Aaron Edwards-Hill met 8-onder. De Zweden Filip Lundell en Henric Stureged waren gelijk met 9-onder op de eerste plek geëindigd.

De professional Dylan Boshart en de amateur Aydan Verdonk eindigen op de gedeelde 21e plaats met 1-onder. Een 10 op de eerste dag op een par 5 en een dubbel bogey op dag drie op de 13e waren extra 7 slagen op de score van Verdonk. Als hij deze fouten in de toekomst kan voorkomen kan de Purmerender ook toernooien winnen.

Ricardo Veldman eindigde met 71 en 72 slagen in het toernooi. Zijn openingsronde van 78 slagen heeft hem veel plaatsen in het eindklassement gekost. Veldman werd met +5 gedeeld 42e.

De professional Jim Vartak de Heijk en de amateurs Emilio Meijer en Thomas Tsiafitsas werden met +8 en +12 gedeeld 51e en 57e. Thom van der Sluis, Max van de Kuilen en Lynn van der Sluis werden 71e en 78e in dit toernooi.