European Pro Golf Tour

Evolve Pro Tour: Dylan Boshart onder par in La Serena Masters

De eerste dag van het La Serena Masters heeft, op een speler na, niet al te beste scores voor de Nederlanders opgeleverd. Het Evolve Pro Tour event kende na de eerste ronde slechts 20 spelers die onder par hun ronde wisten te eindigen waaronder Dylan Boshart. Met drie birdies en twee bogeys eindigde Boshart met 1-onder en staat daarmee gedeeld 14e.

De leider is een amateur en wel Jaka Babnik. De Sloveen wist met 66 slagen zijn ronde te eindigen en heeft met 6-onder een slag minder dan een andere amateur en wel de Ier Patrick Keeling en de professional en Spanjaard Manual Elvira Mijares.

Emilio Meijer begon de wedstrijd is Spanje met 73 slagen. De dubbel bogey op de 10e zorgde ervoor dat hij zijn ronde net niet onder par kon eindigen en staat hij gedeeld 36e. Amateur Thijmen Batens leek na twee birdies in zijn eerste 9 holes naar een goede score te gaan maar de 4 bogeys in zijn tweede 9 zorgden er uiteindelijk voor dat hij zijn ronde met +2 eindigde en met +2 deelt hij de 45e plaats.

Professional Floris de Haas opende met 75 slagen, amateur Max van der Kuilen had 77 slagen nodig en amateurs Aydan Verdonk en Thom van der Sluis eindigden hun ronde met 78 slagen. Jim Vartak de Heij en Ricardo Veldman hadden 80 en 81 slagen Maud Bartels, een van de weinige dames in het toernooi, eindigde met 89 slagen onderaan het klassement.