European Pro Golf Tour

Evolve Pro Tour: Batens nog steeds beste Nederlander in Ronda Classic waar Ballesteros leidt

Het Roda Classic, een toernooi op de Evolve Pro Tour, heeft haar tweede ronde voltooit. Op de tweede dag waren er mooie scores van de Nederlanders zoals de 5-onder van Aydan Verdonk en de twee onder van Thijmen Batens. De Spanjaarden Javier Ballesteros en Liam Murray leiden in het toernooi met 9-onder. Javier Ballesteros is een zoon van Seve Ballesteros die een paar jaar geleden overleed door een hersentumor. 

Batens is nog steeds de hoogst genoteerde Nederlander in het klassement van het Roda Classic. Met twee ronden van 70 slagen kwam de amateur en speler van de Koninklijke Haagsche Golf en Country Club op 4-onder en staat daarmee gedeeld 10e. Verdonk die op de eerste dag met een 10 (+5) de 18e hole afstapte en mede daardoor zijn eerste ronde in 76 slagen eindigde knalde omhoog in het klassement na een ronde van 67 slagen op de tweede dag waar enkel alleen birdies en parren zijn kaart sierde. Verdonk klom daardoor naar de 22e plaats en staat nu voor het toernooi op 1-onder.

De professional Dylan Boshart staat 35e met +1 en amateur Ricardo Veldman wist met 78 en 71 slagen zijn score op +5 te krijgen en is daarmee 49e. Amateurs Thomas Tsiafitsas en Emilio Meijer en professional Jim Vartak de Heij staan 52e en 56e en 55e in het klassement. Thom van der Sluis, Max van de Kuilen, Maud Bartels en Aissa Elkhadri staan redelijk onder het klassement in Spanje.