Europese Tour – Vrije val voor Lafeber maar Derksen klimt juist in klassement

29-01-2011-casey

29-01-2011-caseyMaarten Lafeber is na de derde ronde van de Volvo Golf Champions naar de gedeelde 43e plaats gezakt. Robert-Jan Derksen wist juist een flinke winst in het klassement te maken en eindigde na dag drie op de gedeelde 33e plaats. Paul Casey (foto) en Peter Hanson leiden in het toernooi.

Lafeber zakte weg in het klassement na een ronde van 73 slagen (+1). Derksen wist op de derde dag van het toernooi in 68 slagen rond te gaan en werd daarmee de hoogst genoteerde Nederlander in het toernooi.

De Engelsman Paul Casey en de Zweed Peter Hanson namen met een totaal van 200 slagen (-16) de leiding. De twee hebben 1 slag minder dan de Noord-Ier Darren Clarke en de Zuid-Afrikaan James Kingston. De Spanjaard Miguel Angel Jimenez staat met 14-onder alleen op de 5e plaats.

Een eagle maken op een par 5 hole komt meer voor dan op een par 4 hole, maar op zaterdag viel er weer een op een par 4 en wel op hole 10. De Schot Stephen Gallacher wist zijn afslag in een keer op de green te krijgen van de 10e hole en maakte zijn putt. Gallacher deelt met 13-onder de 6e plaats.