Europese Tour – Robert-Jan Derksen beste wind speler in Qatar

03-02-2011-goossenVeel wind tijdens de eerste ronde van het Commercial Qater Masters in Qatar. Slechts 9 spelers wisten hun ronde onder par te eindigen en een aantal zal op vrijdag de eerste ronde nog moeten uitspelen. Robert-Jan Derksen bleek het beste bestand te zijn tegen de sterke wind. Hij begon het toernooi met een ronde van +2 en staat daarmee voorlopig gedeeld 34e. Retief Goossen (foto) nam de leiding na een ronde van 69 slagen (-3).

Floris de Vries en Maarten Lafeber begonnen het toernooi met een ronde van 78 slagen (+6) en delen daarmee voorlopig de 98e plaats. Joost Luiten en Rolf Muntz deden het nog slechter, zij openden met 79 en 81 slagen en daarmee delen de twee de 113e en 128e plaats.

Opvallend is dat veel spelers die normaal hun ronde ruim onder par weten te eindigen, dit keer met extreem hoge scores binnen kwamen. Johan Edfors en Ross Fisher kwamen met 80 slagen binnen. De Spanjaarden Jose Manuel Lara en Ajelandro Canizares staan samen met Muntz onderaan het klassement na 81 en 83 slagen!