Europese Tour – Alvaro Quiros wint in Dubai, De Vries en Lafeber 31e

13-02-2011-quirosAlvaro Quiros heeft het Dubai Desert Classic gewonnen. De Spanjaard dankte zijn zege aan onder andere een hole-in-one. Floris de Vries en Maarten Lafeber eindigden op de gedeelde 31e plaats, Robert-Jan Derksen werd 55e.

De 27-jarige Quiros wist op hole 2, een par 4 van 321 meter, een eagle te maken waarbij hij de bal in de cup chipte en maakte vervolgens birdie op de volgende hole en nam daarmee direct afstand in het klassement. Na de tripple bogey op hole 8 zag het er niet best uit voor de Spanjaard waarbij de Deen Anders Hansen zijn grootste bedreiging vormde.

Na de hole-in-one op de 11e waar hij ddoor zijn afslag met een wedge zijn bal in een keer in de hole liet verdwijnen, kwam de overwinning weer in het zicht. Quiros staat er om bekend een longhitter te zijn, maar dat hij de hole-in-one sloeg met slechts een driekwart swing met zijn wedge om de 155 meter te overbruggen is zeker bijzonder.

Op één slag afstand eindigden de Deen Anders Hansen en de Zuid-Afrikaan James Kingston. Tiger Woods vergooide op de laatste dag van het toernooi al zijn kansen voor een overwinning. Met 75 slagen (+3) eindigde de voormalig nummer 1 van de wereld met een eindscore van 4-onder par op de 20e plaats met 284 slagen.

De Nederlanders Lafeber en De Vries hadden allebei een laatste ronde waar ze liever niet op gehoopt hadden. Lafeber zakte na een ronde van 75 slagen en De Vries na een ronde van 74 slagen naar de gedeelde 31e plaats (-2).

Derksen ging op de laatste dag rond in 71 slagen en dat deed de Nederlander 12 plaatsen stijgen naar de 55e plaats, zijn eindscore werd +2.