Europese spelers verslaan de Aziatische spelers

17 01 2016 europawintVan een echte tegenstand kan niet worden gesproken. Met 18 ½ en 5 ½ hebben de Europese spelers de Aziatische verslagen. Op de laatste dag moesten er de singles worden gespeeld en met een voorsprong van 9-3 kon er toch nog van alles gebeuren.

Het was de Engelsman Danny Willett die het winnende punt pakte met zijn overwinning tegen An Byeong-hun. Met een birdie op de 15e stond Willett drie up maar Byeong-hun wist op de 16e met een birdie de partij naar twee up te krijgen. Op de 17e slaagt Willett erin om de green van deze korte par 4 in een slag te halen waar Byeong-hun niet in slaagt. De twee putt voor birdie is voldoende voor Willett en daardoor waren de European de winnaar.

Ian Poulter wist Danny Chia te verslaan met 4&3, Andy Sullivan versloeg Thongchai Jaidee eveneens met 4&3, Lee Westwood was snel klaar met Nicholas Fung met een 7&6 overwinning.

Matt Fitzpatrick versloeg Kiradech Aphibarnrat en Kristoffer Brober was de sterkere in de match tegen Singho Katayama met 5&4. Chris Wood en Victor Dubuisson wonnen en de enige die hun partij verloren, waren Bernd Wiesberger en Shane Lowry en er was nog een half punt voor Ross Fisher.

Darren Clarke, de aanvoerder van het Europese Team, was erg blij met de prestatie van zijn spelers. “ Werd het twee jaar geleden nog 10-10 nu waren we toch echt de sterkere in deze wedstrijd”.