Daan Huizing gedeeld 24e na drie ronden Joburg Open

porteous

porteousMet 7-onder voor het toernooi staat Daan Huizing na drie ronden van het Joburg Open op de gedeelde 24e plaats. Het was geen sterke derde ronde die Huizing speelde op de East Course van de Royal Johannesburg & Kensington GC. Een bogey op de eerste werd verder in zijn ronde op hole 8 met een birdie weer gelijk getrokken. De bogey op 11 werd met birdies op de 13e en 18e ruimschoots goed gemaakt en met 71 slagen wist hij zijn ronde met 1-onder te eindigen. In het begin van het toernooi toen hij op de eerste dag dezelfde lus speelde, wist hij deze in 2-onder te eindigen.

Het toernooi in Afrika is tevens een van de kwalificaties voor het Open Championship later dit jaar. Om daar een startbewijs voor te krijgen, dient Huizing bij de beste drie te eindigen en dat moet hij zijn laatste ronde met een score van minimaal 8-onder doen.

De leider na de tweede ronde, de Engelsman Ross McGowan, viel terug in het klassement naar de gedeelde vierde plaats met 13-onder par. McGowan liet op de derde dag 73 slagen noteren. Drie man namen de leiding in het toernooi, te weten de Engelsman Anthony Wall en de Zuid-Afrikanen Zander Lombard en Haydn Porteous (foto). De drie staan op 15-onder voor het toernooi.