European Tour – Maarten Lafeber en Robert-Jan Derksen starten goed in Bahrein, Johan Edfors leidt

27-01-2011-edfors

27-01-2011-edforsMaarten Lafeber, maar ook Robert-Jan Derksen, is goed gestart in het Volvo Golf Champions in Bahrein. Lafeber staat na een ronde van 68 slagen (-4) gedeeld 14e en Derksen kwam met 70 slagen (-2) binnen en deelt daarmee de 36e plaats. De leiding kwam al vroeg in de ochtend in handen van de Zweed Johan Edfors (foto) met 64 slagen(-8).

Edfors had echt veel kansen voor birdie op de golfbaan van de Royal Golf Club in Bahrein, maar wist er maar 9 te maken. De Zweed miste meerdere keren putts voor birdie van redelijke korte afstand. De enige bogey die hij maakte viel op de 16e hole een par 3 van 192 meter.

Lafeber viel vooral in zijn eerste 9 holes op. Hij wist met 4 birdies,1 par en opnieuw 1 birdie al snel op 5-onder te staan. De bogey op hole 16, hij startte op hole 10, was het eind van de birdiereeks. De rest van de holes, dus ook hole 1 tot en met 9 speelde hij in par.

Derksen maakte in zijn ronde 4 birdies en 2 bogeys waarvan ook een op de 16e. Op deze 16e hole werden bogeys gemaakt door zowel Edfors, Lafeber en Derksen. Wat is de 16e voor een hole? Deze par 3 heeft aan de linkerkant water en de afslag zal daar over heen geslagen moeten worden. De green wordt bijna rondom bewaakt door bunkers. Een bal teveel naar links van de green, stuitert of rolt dan het water in.